Kuntavaalit ovat hurjassa loppukirissä. Kouvolan Vihreät ovat olleet järjestelmällisesti kasvatuksen- ja koulutuksen puolella kuluneella valtuustokaudella. Aidosti olemme ainoa puolue, joka voi näin sanoa toimineensa.
Ohessa OAJ:n vaalikoneeseen vastanneiden kouvolalaisten kuntavaaliehdokkaiden kantoja.

OAJ:n vaalikoneeseen vastanneet kouvolalaiset ehdokkaat ovat hyvin yksimielisiä siitä, että opettajia ei saa lomauttaa. Vaalikoneeseen vastasi Kouvolan n. 340 kuntavaaliehdokkaasta 93.

Kysymys 6: Kunnan taloutta ei pidä yrittää tasapainottaa opettajia lomauttamalla.

84% vastanneista oli samaa mieltä väitteen kanssa, joista 77% kohdassa täysin samaa mieltä.

Eri mieltä oli 4% vastanneista, ja neutraalien osuus 12%.

Kouvola voi toteuttaa hyvää työnantajapolitiikkaa pitämällä kiinni opetuksen laadusta ja se puolestaan edellyttää opettajien antamaa opetusta ihan jokaisena koulupäivänä. Kouvola on aiemmin, jo toistamiseen kuvitellut saavansa säästöä sillä, että opettajia lomautetaan, mutta se on väärä käsitys. Lapset ansaitsevat parasta ja siksi opettajilla tulee olla mahdollisuus sitä myös antaa.

OAJ ry on toteuttanut ensimmäistä kertaa vaaleihin tarkoitetun koneen, jossa on 20 kasvatus- ja koulutusaiheista kysymystä.

Toivon, että Kouvola ottaa vihdoin koulutuksen ja kasvatuksen tosissaan ja panostaa koulurakennusten kyläpolitisoinnin sijaan opetuksen ja kasvatuksen laatuun.

Laatupanostus ei tarkoita opettajien määrän vähentämistä, vaan palveluiden kohdentamista lähemmäs oppilaita.

Olethan sinäkin koulutuksen puolella, ja äänestät kasvatus- tai opetusalataustaista ehdokasta.

Antti Alanen, luokanopettaja.
Kouvolan Vihreiden ehdokas nro 241
OAJ:n Kouvolan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja